Ajankohtaista

Filantropian uudet kotisivut

Filantropia on avannut uudet kotisivut osoitteessa www.filantropia.fi. Näitä sivuja ei enää päivitetä.

 

Mitä opit tänään?

Filantropian syyskeräys 13.8.-30.9.2013

Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropian syyskeräyksen teemana on nuorten koulutus. Keräyksen ”Mitä opit tänään?” tuotolla tuetaan nuorten lukioasteen koulumaksuja Keniassa ja Tansaniassa paikallisten ortodoksisten kirkkojen kautta.

Koulunkäynti on kaikkien lasten ja nuorten oikeus, joka antaa heille mahdollisuuden pärjätä elämässä paremmin. Erityisesti tyttöjen koulutus on keskeinen väline köyhyyden vähentämisessä. Myös kirkko tarvitsee koulutettuja jäseniä, jotka osaavat kantaa vastuuta omasta yhteisöstään.

Lue lisää kenialaisten nuorten elämästä 18-vuotiaan Tabitha Mumbin haastattelusta.

Osallistu syyskeräykseen ja tue nuorten koulutusta!

Keräysaika: 13.8.–30.9.2013
Filantropian keräystili: FI53 5480 0520 0233 08
Viite: 12328

Keräyslupa:2020/2011/3412 ja 2020/2011/4070

Lisätietoja: Aino Nenola, aino.nenola@ort.fi, puh. 044 590 7000

Filantropia 12.8.2013

 

Filantropian kotisivut uudistuvat

Filantropia uusii kotisivunsa kesän aikana. Kasvaneen toiminnan myötä kotisivut räätälöidään palvelemaan paremmin kaikkia järjestön toiminnasta kiinnostuneita.

Touko-kesäkuussa lähetettiin laaja sähköinen kysely, jonka tavoitteena oli saada ajankohtainen käsitys Filantropiasta kiinnostuneiden internet-käyttäjien toiveista ja tarpeista uusia kotisivuja valmisteltaessa.

Filantropialla on lisäksi oma Facebook-sivu, jonka päivitykset sovelletaan sosiaalisen median kulttuuriin sopiviksi. Filantropia tuottaa säännöllisesti uutisia Suomen ortodoksisen kirkon kotisivuille osoitteessa www.ort.fi.

Filantropian uudet kotisivut avataan kirkkovuoden alussa, luomakunnan päivänä 1.9.

Filantropia 16.7.2013

 

Viestintähankkeen koordinaattori aloittaa elokuussa

Filantropian hallitus valitsi viestintä- ja globaalikasvatushankkeen hankekoordinaattoriksi teologian maisteri Katri Jussilan. Hän aloittaa tehtävässä elokuussa.

Viestintähankkeen "Katso ihmistä - valintoja levottomassa maailmassa" tarkoituksena on kertoa, miten yksittäisten ihmisten valinnoilla globaalissa maailmassa on merkitystä toisille ihmisille maailman toisella puolella.

Hankkeen aikana tuotetaan opetusmateriaalia peruskouluihin ja globaalin etiikan kurssi Itä-Suomen yliopistoon, Valamon opistoon ja Kulttuurikeskus Sofiaan. Hanke järjestää perehdytyksen keskeisiin teemoihin eri työntekijäryhmille.

Hankekoordinaattori Katri Jussilan kanssa hankkeen toiminnoista vastaa projektipäällikkö Minna Rasku.

Filantropia 12.6.2013

 

Maailma kylässä -festivaalit lähestyvät

Filantropia esittelee Maailma kylässä -festivaaleilla 25.-26.5. ortodoksisen kirkon kansainvälisen diakonian ja lähetystyön toimintaa Itä-Afrikassa.

Filantropian teltassa voi tutustua vesi- ja ruokaturvahankkeisiin Etiopiassa, koulutuksen tukemiseen Keniassa ja naistyöhön Tansaniassa. Teltassa on myynnissä on paikallisia tuotteita, joiden tuotto käytetään järjestön työhön Itä-Afrikassa.

Festivaaleille odotetaan 60 000 - 80 000 osallistujaa kahden päivän aikana. Pääteemana on Kaakkois- ja Itä-Aasia ja ihmisoikeudet. Festarialue on auki lauantaina 25.5. klo 11-20 ja sunnuntaina 26.5. klo 11-18.

Maailma kylässä -festareiden aattona 24.5. toteutetaan Painavaa asiaa -kampanja Eduskuntatalon edessä. Filantropia osallistuu kampanjaan ensimmäistä kertaa ja on siten mukana kansanedustajien ja kansalaisjärjestöjen dialogissa kehitystyöyhteistyön puolesta.

Filantropia 20.5.2013

 

Vuosikokous koolla Turussa

Turussa 4.5. kokoontunut Filantropian vuosikokous käsitteli järjestön toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen vuodelta 2012 ja hyväksyi vuoden 2013 toimintasuunnitelman, talousarvion ja jäsenmaksujen suuruuden.

Vuosikokous valitsi hallituksen puheenjohtajaksi Karjalan ja koko Suomen arkkipiispa Leon Kuopiosta. Hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle valitaan seuraavan kerran kevään 2014 vuosikokouksessa.

Filantropialla on tällä hetkellä kolme työntekijää ja järjestö toimii kuudessa eri maassa kolmella mantereella. Vuoden 2013 talousarvion menot ovat noin 431 000 euroa, josta lähes 200 000 euroa käytetään toimintaan ulkomailla. Lue koko uutinen.

Filantropia 6.5.2013

 

Filantropia mukana Maailma kylässä -festareilla

Maailma kylässä -festareita vietetään Helsingin Kaisaniemessä toukokuun viimeisenä viikonloppuna 25.–26.5.2013. Tapahtumassa on mukana myös Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia. Tule mukaan Filantropian Itä-Afrikka -telttaan vapaaehtoiseksi kertomaan ortodoksisen kirkon ulkomaantyöstä ja myymään tuotteita. 

Filantropia perehdyttää vapaaehtoiset tehtäviinsä – sinulta toivomme iloista mieltä ja kiinnostusta Filantropian toimintaan.

Maailma kylässä -festareita vietetään lauantaina 25.5. klo 11–20 ja su 26.5. klo 11–18. Vapaaehtoisten työvuorot ovat noin kahden tunnin mittaisia.

Kysy lisätietoja tai ilmoittaudu mukaan sähköpostitse projektipäällikkö Aino Nenolalle, aino.nenola@ort.fi

Tervetuloa mukaan!

 

Filantropia hakee hankekoordinaattoria

Filantropia ry (Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö) hakee hankekoordinaattoria vuoden kestävään työsuhteeseen.

Filantropia ry hakee hankekoordinaattoria ulkoministeriön rahoittamaan viestintä- ja globaalikasvatushankkeeseen ”Katso ihmistä – valintoja levottomassa maailmassa”. Tehtävä on osa-aikainen 50 prosentin työajalla 1.8.–31.12.2013 ja 1.–31.7.2014 ja kokopäiväinen 1.1.–30.6.2014. Hankekoordinaattorin päätehtävänä on valmistella oppimateriaalipaketti peruskoululaisille ja vierailla oppitunneilla.

Vaatimukset:

Haemme projektiin oma-aloitteista, yhteistyökykyistä ja organisointikykyistä henkilöä. Valittavalla henkilöllä tulee olla kokemusta opetus- tai koulutustehtävistä sekä kykyä tuottaa oppimateriaalia. Työ vaatii lisäksi tietoteknisiä taitoja sekä hyvää englannin ja suomen kielen taitoa. Ortodoksisen kirkon tuntemus on työssä tärkeää.

Filantropia soveltaa Ortodoksisen kirkon työehtosopimusta. Hankekoordinaattorin toimi on sijoitettu vaativuusryhmään kuusi. Hankekoordinaattorin palkka kokopäiväisenä on 2 154,91 euroa.

Työ alkaa 1.8.2013 tai sopimuksen mukaan.

Lisätietoja paikasta minna.rasku@ort.fi; puh. 044 756 7078.

Hakemusten ja CV:n tulee olla perillä perjantaina 10.5.2013 mennessä osoitteessa filantropia@ort.fi.

 

Yhteystiedot muuttuvat

Ortaid on nyt Filantropia. Nimi- ja sääntömuutoksen myötä Ortodoksinen Lähetys ry:n toiminnot ja työntekijä ovat siirtyneet Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry:n yhteyteen. Filantropia ry:n päivitetyt yhteystiedot löytyvät tästä.

Filantropia 9.1.2013